Desert gerechten

Bubur injin

Bubur injin

Zoete en kleverige desserts

De Balinezen houden van zoet en eten graag cakejes en knoedels als tussen­doortje. Een waar genot is bubur injin: paarszwarte kleef­rijst die met pandanblad aan de kook wordt gebracht en tot papdikte moet doorkoken, waarna er palmsuiker aan toegevoegd wordt. De bizar ogende pudding wordt geserveerd met dikke kokosmelk en vormt een heerlijk ontbijt, tussen­doortje of dessert.


Omdat er op Bali zo veel bananen groeien, worden ze ook veel in desserts gebruikt: in beslag gedoopt en daarna gefrituurd, gekookt en door geraspte kokos gewenteld, of gestoofd in met palmsuiker gezoete kokosroom. In kokosmelk gekookte knoedels van rijstmeel en tapioca vormen het dessert jaja batun bedil. Een andere kleefrijstvariatie is wajik, dat bereid wordt door kleefrijst met pandanblad in water te koken en daarna met palmsuiker en kokosmelk te stomen. Het kleverige meng­sel wordt op een blad gestort om af te koelen en vervolgens in stukken gesneden.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven