Duiken op Bali

Duiken op Bali

Bali is een van de beste en mooiste duikplekken ter wereld. De zogenaamde koraaldriehoek begint bij Bali. In de koraaldriehoek huist de grootste hoeveelheid aan planten en dieren ter wereld. Zo’n 3000 soorten vissen, walvissen en dolfijnen maken dit de ultieme plek om te duiken. Kortom duiken op Bali is een ervaring die u als duiker niet mag missen. De kans is groot dat u onder water een pijlstaartrog, zeeschildpad, anemoonvisjes en napoleonvisjes tegen komt. U wordt ongetwijfeld verliefd wordt op dit stukje paradijs en zal ongetwijfeld terug willen om nogmaals het duiken op Bali te beleven.

Candidasa

Wilt u duiken op Bali op een ongeschonden stukje eiland? Ongeveer 80 kilometer van de luchthaven (zo’n twee uur rijden met de auto) ligt aan de noordkust van Bali een nog authentiek plaatsje genaamd Candidasa. Vanuit candidasa kunt u een heerlijke duik nemen tussen de grote scholen vissen en als afsluiting van de dag genieten van de diverse winkeltjes en eetgelegenheden die Candidasa te bieden heeft.

Nusa Penida


Ten zuidoosten van Bali liggen de eilanden Nusa Penida, Nusa Ceningan en Nusa Lembongan. Hierheen worden regelmatig duiktrips georganiseerd. Het grootste en populairste eiland is Nusa Penida. Hier is het mogelijk indrukwekkende wandduiken te maken en misschien wel de zonvis te spotten. Manta Point, ten zuidwesten van Nusa Penida, is erg populair om de prachtige Mantarog die hier in grote groepen te vinden zijn, dichtbij het wateroppervlakte.

Wrakduiken

Wilt u een keer naar een scheepswrak duiken op Bali? Dan moet u zeker naar Tulamben (in het noordoosten van Bali). Het Liberty wreck is een van de bekendste wrakken ter wereld. Het zachtkoraal heeft het wrak helemaal bedekt en u waant zich hier een in een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Beste duikplekken op Bali

Heb je zelf een leuke duiklocatie op Bali gevonden of wil je je ervaringen delen? Reageer dan hieronder op deze pagina.

 

Duiken
Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven