Gunung Agung Vulkaan

Gunung Agung Vulkaan

Met zijn 3142 meter is de Gunung Agung Vulkaan de hoogste berg in Bali. Hij is gelegen in het oosten en krijgt de Nederlandse naam ‘Piek van Bali’.Als hij niet omringd is door wolken, kan de vulkaan vanuit bijna elk punt op Bali en omliggende eilanden gezien worden.

De hoogste berg

De bevolking van Bali erkent deze berg als het geografische en religieuze centrum. Ze slapen met hun hoofden richting vulkaan. Het is de ‘navel van de wereld’. De vulkaan is momenteel niet meer actief. Maar in 1964, toen hij de laatste keer uitbarstte, vielen er wel 1600 doden en maakte duizenden dakloos.

De Pura Besakih

Dat de tempel Pura Besakih grotendeels gespaard bleef, was voor hen een wonder van de goden. Deze tempel is de belangrijkste en druk bezochte tempel van Bali en gelegen op een terrashelling van de Gunung Agung Vulkaan. Niet alle delen zijn toehankelijk voor bezoekers en het dragen van een sarong is verplicht. De lagere hellingen zijn uiterst vruchtbaar voor land- en bosbouw. Het meer van Batur ligt naast de Gunung Agung Vulkaan en is tevens het grootste van het eiland.


De beklimming

De Gunung Agung Vulkaan beklimt u best niet op uw eentje. Een klimtocht valt te boeken met een ervaren gids en is te beklimmen via diverse routes. De tocht is erg zwaar en gevaarlijk. Het duurt zeker zes uur, afhankelijk van uw tempo eer u de top bereikt. Uiteraard zijn goede schoenen en aangepaste kledij aanbevolen. De morgens in juli tot oktober zijn de beste maanden om te klimmen. Onderweg komt u geen drinkwater tegen. Een grote voorraad meenemen,moet vanaf de start. Wie niet bang is van de berggeesten op de Gunung Agung Vulkaan zal ongetwijfeld genieten van de inspanning en de indrukwekkende uitzichten.

Filmpje’s
Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven