Stranden Bali

stranden_bali.jpg

Bali heeft een gevarieerd landschap en dat geldt ook voor de stranden op het Indonesische eiland. De stranden variëren van maagdelijk witte zandstranden met palmbomen aan de zuidkust, zoals bij Sanur, Kuta en Nusa Dua tot zwarte vulkaanstranden aan de noord- en westkust van het eiland. Daartussen zijn overal zijn baaitjes en inhammen waar je geen mens tegenkomt en dus een privéstrand voor jezelf hebt en verborgen oevers die door kliffen en rotsen omringd worden zoals bij Dreamland, Bingin, Uluwatu en Padang Padang. Veel van de resorts en hotels liggen direct aan de kust en hebben zich een stuk strand toegeëigend. Hieronder hebben we een kort overzicht van de bekendste stranden Bali voor je samengesteld.

Kuta

Kuta Beach is hét nummer 1 strand van Bali. Dit populaire strand heeft een alle faciliteiten die je je maar wensen kunt, het is een prima surflocatie en er is een ruim en gevarieëerd aanbod aan accommodaties.


Legian

Legian is met recht nummer 2, het strand is prachtig en er is een bruisend strand- en nachtleven in Legian. Voor zowel Kuta als Legian geldt dat het er, vooral in het hoogseizoen, behoorlijk druk kan zijn.

Candidasa

Candidasa ligt aan de oostkust van Bali en is wat rustiger maar toch nog steeds een zeer populaire vakantiebestemming met een prachtig strand en alle voorzieningen.

Jimbaran

Het strand en de baai van Jimbaran is populair onder de rustzoekers. Je vindt er afgelegen, kleine baaitjes; idyllische plekjes waar je helemaal tot rust kunt komen en je je in het paradijs waant.

Nusa Dua

Ook in Nusa Dua, aan de zuid-oostkust, is het strand wat rustiger en zijn er afgelegen stranden. Er zijn veel luxe hotels en de omgeving met de uitbundige natuur, vele mooie tempels en de populaire golfbaan, heeft veel te bieden.

Sanur

Sanur ligt ook in het zuidoosten van Bali en lijkt daarom veel op Nusa Dua, alleen is het hier nog rustiger.

Seminyak

Seminyak is een trendy, moderne badplaats die helemaal in opkomst is. Het ligt iets noordelijk van Kuta en Legian.

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa, ooit een  vissersdorpje met een haven, is ook een badplaats die door steeds meer toeristen wordt ontdekt.

Waar je hotel of resort op Bali ook gelegen is, je zal zien dat er zeker een mooi strand in de buurt is. Let bij het kiezen van je locatie daarom vooral op de hoeveelheid rust die je van het strand verwacht en uiteraard ook op de activiteiten die je wil doen en bezienswaardigheden die je graag wil zien.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven