Inentingen Bali

inentingen_bali.jpg

Een souvenir dat je zeker niet mee terug naar huis wil nemen als je terugkeert van Bali is één of andere enge ziekte. Gelukkig is er veel bekend over de risico die reizigers kunnen lopen in andere (verre) landen en o.a. bij de GGD kun je terecht voor advies en de eventuele vaccinaties en inentingen. Soms zijn er vaccinaties die verplicht zijn, maar in veel gevallen gaat het om sterk aan te bevelen inentingen, die je dus vrijwillig kunt halen.

Inentingen voor Bali: De verplichte vaccinaties

Voor Bali is alleen maar 1 vaccinatie verplicht. Het gaat om de vaccinatie tegen gele koorts, maar dan alleen in het geval je in de 7 dagen voorafgaande aan je binnenkomst in Bali in een zogenaamd ‘gele koorts land’  bent geweest. Welke landen daaronder vallen kun je nalezen op de website van GGD (http://www.ggdreisvaccinaties.nl/vaccinaties/gele-koorts), maar West Europa valt er in ieder geval niet onder.


Aanbevolen inentingen Bali

Sterk aanbevolen inentingen voor Bali zijn vaccinaties tegen:

Reizigersdiarree en andere gezondheidsrisico’s op Bali

Op Bali kun je, net als in veel andere warme landen, reizigersdiarree krijgen. Het water uit de kraan is anders en vaak minder van kwaliteit dan wat we hier gewend zijn. Drink alleen water uit flessen en kijk ook uit met verse salade (daar zit nog waswater aan). Let erop dat je alleen vlees, vis en gevogelte eet dat goed gegaard is en let nog meer op persoonlijke hygiëne en was altijd je handen voor het eten.

Andere ziekten die op Bali wel eens voorkomen zijn de virusziekte dengue (knokkelkoorts) en filariasis, een parasiet in de vorm van kleine wormpjes die in je lymfesysteem doordringen. Filarias kan door muggen worden overgebracht, maar meestal alleen bij langer verblijf op Bali.

Omdat er nog steeds rabiës voorkomt op Bali, is het verstandig om uit de buurt te blijven van zoogdieren en, in het geval je gebeten wordt, meteen een arts op te zoeken.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven