Regenseizoen Bali

regenseizoen_bali.jpg

Is het de moeite waard om naar Bali te komen tijdens het regenseizoen? 

Het regenseizoen, of de moesson, duurt in Bali van oktober tot en met april. Toch is het ook tijdens die periode zeker de moeite waar om naar Bali te gaan! Goed, het regent dan vaker dan tijdens het droge seizoen, maar meestal beperkt de regen zich tot korte, heftige buien aan het eind van de dag of ‘s nachts. Overdag is het dus vaak gewoon lekker zonnig. De temperaturen liggen tijdens het regenseizoen net een paar graden lager dan tijdens het droge seizoen en schommelen tussen de 25 en 30 graden. Eigenlijk helemaal niet slecht dus. Waar je wel mee rekening moet houden is dat de luchtvochtigheid tijdens de moesson een stuk hoger is en het dus wel benauwd aan kan voelen.


Hoe de (gevoels)temperatuur is hangt daarbij ook af van waar op Bali je bent. Langs de noordkust is het meestal zo’n 3 graden koeler en langs de zuidkust van het Indonesische eiland is het gemiddeld juist twee graden warmer. Ook de hoger gelegen plekken zijn meestal net een paar graden koeler dan de gemiddelde temperatuur op Bali. Daarbij is het ook zo dat het noorden en het noord oosten van Bali meer regen te verwerken krijgen dan het zuiden, dit heeft te maken met het feit dat de meeste buien via de noordoostpassaat het eiland binnen gevoerd worden. In de winterperiode kan het dus slim zijn om te kiezen voor een hotel in het Zuiden en Zuidwesten.

Tijdens het regenseizoen; ook dán een mooie vakantiebestemming

De zonkracht is het hele jaar door erg hoog op Bali en zelfs op de regenachtige dagen schijnt de zon nog zo’n 7 uur. Alles bij elkaar is de regentijd helemaal geen slechte tijd om naar Bali te gaan, zeker als je in overweging neemt dat het dan een stuk rustiger is en dat juist tijdens die periode de toch al uitbundige natuur op zijn mooist is!

 

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven