Snorkelen op Bali

Snorkelen

Bali, gelegen in de ‘Gordel van smaragd’ heeft naast een weelderige groene natuur ook een fantastisch mooie onderwaterwereld. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars. Diepblauwe wateren, kleurige koralen en vissen in alle soorten en maten; als je naar Bali komt om te snorkelen zal je het allemaal zien en beleven!

Grote diversiteit

Bali kent een grote diversiteit in het onderwaterleven waardoor het een aantrekkelijk gebied is voor snorkelaars en duikers van diverse niveaus. Bij Nusa Penida is er een grote verscheidenheid aan onderwaterflora en –fauna; je ziet er schildpadden, murenen, kogelvissen, papegaaivissen en zelfs een enkele keer een rifhaai. Er zijn diverse goede duikspots en ook een aantal stromingsduikplaatsen. Je kunt dan op de ene plaats uit de boot gaan en laat je als snorkelend met de stroming meevoeren waarna de boot je een stuk verderop weer ophaalt. Een erg leuke ervaring!


Maar om te snorkelen is het eilandje Menjangan waarschijnlijk de beste plaats. Het water is er heel helder waardoor het zicht uitstekend is. Het eiland maakt deel uit van het Bali Borat National Park. Dat betekent dat er enerzijds veel moois te zien is maar anderzijds dat er streng gecontroleerd wordt om al dat moois te beschermen. Heb je nog niet veel snorkelervaring, dan kun je het beste naar het noordelijk deel van het eiland gaan; daar is het water rustiger.

Het leuke van Menjangan is dat het niet zo erg toeristisch is. Dit komt omdat het vanaf het toeristische zuidelijke deel van het eiland minstens vier uur reizen is en daarom voor een dagexcursie te ver weg. Ben je in het zuiden op vakantie en wil je toch graag naar Menjangan, dan kun je een nachtje doorbrengen in een hotel in Pemuteran. Vandaar uit kun je dan de boot nemen naar Menjangan.

Hoewel op veel andere locaties het water minder helder is, kun je daar ook snorkelen. Eigenlijk is het overal in en om Bali mooi!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven