Golfen op Bali

De perfecte golf bestemming

Bali het “Godeneiland” is ook een goddelijke bestemming als het op golfen aankomt. Het eiland wordt in snel tempo steeds populairder onder golfers. Dat is niet zo vreemd, want er zijn wel vijf topbanen!

Golfen op Bali aan de rand van de oceaan

Eén van de mooiste golfbanen op Bali is de Nirwana Bali Golf Club. De baan is ontworpen door niemand minder dan Greg Norman en gelegen tussen rijstvelden en kliffen en met adembenemend mooi uitzicht op zee; een fantastische ervaring om hier de greens op te gaan! De zevende hole op Nirwana is net geen 170 meter lang. U slaat af onder het geluid van een donderende branding en heeft uitzicht op de spookachtige zeetempel van Tanah Lot.
Verder is er nog de Bali Golf and Country Club waar het ook mooi golfen is door de drie natuurlijke omgevingen die de baan te bieden heeft. De club ligt op het schiereiland Nusa Dua en is omringd door de beste hotels van Bali. Het blad “Fortune Magazine” heeft de Bali Golf and Country Club geplaatst in de top vijf van beste golfbanen in Azië.


Kunt u niet zo goed tegen de hitte, dan is de Bali Handara Kosaido Country Club de perfecte golfbaan voor u. Omdat deze ligt bij het serene Bratanmeer, een kratermeer op 1200 meter hoogte, is het er een stuk koeler; meestal tussen de 16 en 20 graden. Overigens was dit de favoriete golfbaan van Prins Bernhard!
De oudste golfbaan op Bali, de Bali Beach Golfclub in Sanur, is kort geleden compleet gerenoveerd. Het is een 9-holes baan waar zowel de beginnende als de gevorderde speler goed terecht kan.
De nieuwste golfbaan op Bali is aangelegd in 2007. Het is een mooie 18-holes baan, gelegen ten zuiden van Kuta. In 2009 vond hier de Indonesian Open Golf Championship 2009 plaats. Ook hier heb je fantastisch uitzicht over de oceaan en speelt hier onder het genot van een verfrissend windje.
Golfen op Bali is een onvergetelijke ervaring!

Meest spectaculaire golbanen op Bali

Bali’s vijf spectaculaire golfbanen zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Pan Pacific Nirwana Bali Resort nabij Tanah Lot is een van de beste golfbanen in Azië. De baan is ontworpen door golfprof Greg Norman, ligt tussen de oceaan en rijstvelden en biedt imposante zandbunkers, beekjes en grote bomen. De Bali Handara Kosaido Golf and Country Club in Bedugul bevindt zich in de krater van een oude vulkaan en wordt als een van de mooiste golfbanen ter wereld beschouwd. De 18 holes-baan (par 72) is ontworpen door Peter Thompson tegen een indrukwekkende achtergrond van hoge bergen, oerbossen en het vredige Danau Buyan. Op deze hoogte is het gemiddeld tien graden koeler dan langs de kust van Bali: een perfect klimaat om te golfen. Andere opties zijn de Bali Golf and Country Club in Nusa Dua, een 18 holes-baan van wereldniveau aan de Indi­sche Oceaan; de New Kuta Golf Course in Pecatu, waar u bij hole 15 een spectaculair uitzicht over de oceaan hebt; en de 9 holes-baan van de Bali Beach Golf Course in Sanur.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven