Drinken

Kopyor

Kopyor

Een lokale favoriet is kokoswater (kopyor) met vers kokosschaafsel. Ook air jeruk, sap van de lokale groene sinaasappels (niet te verge­lijken met ons sinaasappelsap), is een prima keuze. Als u bij een stalletje een blender ziet staan, kunt u er terecht voor verse vruchtensappen die worden gemixt met suikersiroop, ijs en gecondenseerde melk; probeer eens zuurzak (sirsak), avocado (apokat), man­go (mangga), ananas (nanas) of banaan (pi­sang).


Drink geen kraanwater maar flessenwater en let goed op of de dop nog intact is. Thee en koffie krijgt u normaal gesproken zonder melk en met een lading suiker, tenzij u pahit bestelt. Het drinken van de lokale koffie (kopi tubruk) – een mix van koffiedik, suiker en kokend water in een hoog glas – is een kunst op zich. De heerlijke smaak van de koffie maakt een poging echter zeer de moeite waard.

Als u zich ’s avonds op Balinese wijze met een goed glas wilt ont­spannen, pro­beer dan eens de zoete rijstwijn brem of de palmwijn tuak. Natuurlijk kunt u ook een Indonesisch Bintang-biertje nemen, maar waarom zou u op Bali niet doen wat de Balinezen doen?

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven