- Bali
- Reizen Bali
- Verblijf
- Bezienswaardigheden
- Activiteiten
- Klimaat & Omgeving
- Overige Informatie
Kopyor
Een lokale favoriet is kokoswater (kopyor) met vers kokosschaafsel. Ook air jeruk, sap van de lokale groene sinaasappels (niet te vergelijken met ons sinaasappelsap), is een prima keuze. Als u bij een stalletje een blender ziet staan, kunt u er terecht voor verse vruchtensappen die worden gemixt met suikersiroop, ijs en gecondenseerde melk; probeer eens zuurzak (sirsak), avocado (apokat), mango (mangga), ananas (nanas) of banaan (pisang).
Drink geen kraanwater maar flessenwater en let goed op of de dop nog intact is. Thee en koffie krijgt u normaal gesproken zonder melk en met een lading suiker, tenzij u pahit bestelt. Het drinken van de lokale koffie (kopi tubruk) – een mix van koffiedik, suiker en kokend water in een hoog glas – is een kunst op zich. De heerlijke smaak van de koffie maakt een poging echter zeer de moeite waard.
Als u zich ’s avonds op Balinese wijze met een goed glas wilt ontspannen, probeer dan eens de zoete rijstwijn brem of de palmwijn tuak. Natuurlijk kunt u ook een Indonesisch Bintang-biertje nemen, maar waarom zou u op Bali niet doen wat de Balinezen doen?