Jimbaran

Jimbaran

Jimbaran is van oorsprong een klein vissersdorpje, op de landtong tussen Bali en het schiereiland Nusa Dua, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de populaire badplaats Kuta. Jimbaran is vooral bekend om de prachtige Jimbaran Bay en om de heerlijke visgerechten die je bij de vele strandtentjes op het strand kunt nuttigen. Het is een wat luxere badplaats die zich vooral richt op de welgestelde toerist.
Jimbaran is rustig en kent weinig nachtleven, maar mocht je toch graag uit willen gaan dan ben je zo in Kuta! In Jimbaran kun je genieten van rust, watersport en cultuur. De Udayna universiteit is gevestigd in het stadje en voor toeristen is het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park een bezoek zeker waard. In het park kun je het beeld van de Hindoegod Vishnu bewonderen en de heilige waterbron Pahrayangan Somaka Giri, die volgens de plaatselijke bevolking helende krachten heeft. Het park is vol met Balinese kunst en cultuur en je hebt er een prachtige uitzicht over de kustlijn.


De vismarkt is ook een hele belevenis om te bezoeken. Vers gevangen vis wordt door de lokale standhouders te koop aangeboden en je kunt er ook een lekker vers bereid visje scoren in één van de vele kraampjes. Het Mekarsari Tourist Park, of de Taman Wisata Ungasan, is ook een plek die je gezien moet hebben. Het park is één grote fruittuinen, waar ook genetisch onderzoek gedaan wordt met het doel om alle soorten in stand te houden. Verder is er de Pura Uluwata; een tempel uit de 10e eeuw, gelegen op een 70m hoge klif. De tempel werd gebouwd met als doel Bali tegen boze geesten te beschermen. Bezoek deze prachtige tempel het liefst aan het eind van de dag; tijdens zonsondergang is hij prachtig om te zien en bovendien worden er dan de Apendansen opgevoerd en dat is iets wat je niet mag missen!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven