Beste reistijd Bali

Bali is een fantastische reisbestemming. Op het Indonesische eiland kan je zoveel zien, doen en beleven! Natuurlijk zijn erg prachtige stranden waar je kunt genieten van een echte zon en zee vakantie, maar ook de natuur is schitterend. Diep groene rijstvelden, bossen, rivieren en bergen, afgewisseld met authentieke  dorpjes, tempels en oudheden. Kortom, een omgeving om onvergetelijke excursies te maken.  Maar een reis naar Bali is niet goedkoop en behoorlijk ver weg. Niet iets dat je elke dag doet dus. Daarom wil je waarschijnlijk weten wat de beste reistijd Bali is; wanneer heb je het meeste kans op droog, mooi weer? Hieronder vertellen wij je in welke perioden van het jaar het beste naar Bali kunt reizen en in welke tijd dus beter niet.


De beste tijd om naar Bali te reizen; niet tijdens de moesson

Qua temperatuur kan je eigenlijk wel het hele jaar door naar Bali gaan. Het kwik blijft het hele jaar namelijk rond de 30 graden hangen. Waar je veel beter op kunt letten, is of het het natte of droge seizoen is. Bali kent namelijk de moessonperiode waarbij het tijdens langere perioden achter elkaar flink kan regenen. En dát is natuurlijk niet echt een succes op een dag dat je de jungle in trekt en tempels gaat bezoeken.

Droge tijd

Tijdens de  droge periode kan er ook wel eens een bui vallen, maar dit komt dan toch veel minder vaak voor dan tijdens de moesson, die duurt van oktober tot en met maart. De maanden december en januari gelden als de natste perioden van het jaar. Daarom is de beste tijd de droge tijd en die duurt (logischerwijze) van mei tot en met september. Houd er wel rekening mee dat het tijdens de zomervakantie echt hoogseizoen is op Bali en alles dus duurder en voller is. Vooral in juli en augustus kan het erg druk zijn omdat Bali in die periode volop bezocht wordt door Australiërs.

Beste reistijd

Als je dus niet aan een schoolvakantie gebonden bent, is de beste tijd om naar Bali tijdens maanden mei, juni of september.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven