Denpasar

Denpasar

Denpasar is sinds 1958 de provinciehoofdstad van het Indonesische eiland Bali gelegen aan de zuidkust. Wie met het vliegtuig reist, zal voet aan wal zetten op zijn internationale luchthaven.

Geschiedenis

Het vredige Denpassar behoorde tot één van de vroegere Balinese koninkrijken: Badung.
De inval van de Nederlanders was een waar bloedvergiet en ook het einde van het koninkrijk. De Nederlanders deden vele inspanningen om Denpasar om te bouwen tot een moderne en toeristische stad. Momenteel zijn er verschillende regentschappen in Bali met Denpasar als enige stadsgemeente.

Trekpleisters

Ten midden deze drukke en levendige handelsstad treft u enkele bezienswaardigheden aan. Het Koninklijk Paleis van Denpasar herinnert ons aan de oude glorie van de radja van Badung. Het gebouw werd vernield na een aangestoken brand in 1906. Op dezelfde plaats is het teruggebouwd en is nu een museum van archtitectuur en kunst. Een voorbeeld van de Balinese tempel architectuur vindt u zeker in de Pura Jagatnatha, met grote binnentuin met de schitterde bloem :de frangipani. Wie zich helemaal in de Balines kunst wilt verdiepen, trekt best een halve dag uit voor het Bali Museu, waar maskers, instrumenten, sculpturen en schilderijen samen met textiel en archeologische vormen in vier gebouwen kunt bezichtigen.


Ambachtsdorpen

Toen de radja’s nog heersers waren over Bali, ontwikelden zich in verschillende dorpjes specifieke ambachten ,doorgegeven van vader op zoon. Nog steeds kunt u dorpjes aantreffen die uitblinken in houtsnijwerk(Mas), bamboe en vlechtwerk(Bona en Belega), goud en zilver(Celuk). Deze dorpen vindt u langs de weg Denpasar-Ubud.

Uitvalbasis

Hoewel Denpasar geen stad is waar u het echte Bali leert kennen, is een kortverblijf de moeite waard. Op zes kilopmeter ligt het prachtige stand van Sanur, een prima uitvalbasis om dagtochten naar de mooie tempels en weelderige rijstvelden te bezoeken.

Denpasar
Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven