Rijstvelden Bali

Het verbouwen van rijst

Rijsvelden op Bali
Een rijstveld onderscheidt zich van andere teeltmethodes door de specifieke eisen die aan het telen van rijst worden gesteld. Rijst groeit in het water en dus is de waterhuishouding zeer belangrijk. Aangezien rijstvelden steeds onder water moeten blijven tot er geoogst kan worden, vraagt de aanleg van de velden dus een speficieke aanpak met betrekking tot de watervoorziening. Een belangrijk voordeel is dat je geen last hebt van onkruid. De vissen in het water zorgen er ook voor dat de insecten worden weggehouden.

Rijstvelden van Bali

Bali bestaat voor het grootste deel uit rijstvelden en plantages. Het zachte klimaat, de lokale bergmeren en de vruchtbaarheid van de grond maken het eiland zeer geschikt voor rijstwinning. De lokale eilandbewoners gebruiken trouwens al eeuwenlang dezelfde manier om de velden van water te voorzien. De structuur van het landschap is hierbij het belangrijke aandachtspunt. De rijstvelden in Bali worden opgebouwd in terrasvorm, zodat er verschillende niveaus ontstaan. Die niveauverschillen zorgen voor een uitstekende irrigatie, doordat het water van het ene veldje naar het andere stroomt. De rijst kan hierdoor goed kiemen en verder rijpen tot de oogst op de mooie, groene velden.


UNESCO werelderfgoed

De mooiste rijstvelden in Bali zijn terug te vinden in de regio’s Tira Gangga, Ubud en Jatiluwih waar je kilometers lange ongerepte natuur in de vorm van terrasvormige rijstvelden kan terugvinden. Hier kan je de prachtige symbiose aanschouwen tussen menselijke arbeid en natuur. Een wandeling langs deze prachtige groene velden, geeft je een onvergetelijke indruk van de rijstvelden in Bali. Ze staan trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dankzij hun specifiek irrigatiesysteem en maken dus een belangrijk deel uit van de Balinese cultuur.
Rijstvelden op Bali

Filmpje’s over de Rijstvelden
Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven