Sanur Bali

sanur_bali.jpg

Sanur is de oudste badplaats van Bali, het was al favoriet bij Westerse vakantiegangers in de vooroorlogse ontdekking van Bali. Ook nu is het nog een heerlijke vakantiebestemming, chiquer en iets minder druk en toeristisch dan bijvoorbeeld Kuta. Ondanks de overvloed aan hotels en restaurants, oogt het dorp rustig en authentiek. Het witte strand bij Sanur ligt in de luwte van het koraalrif en het water is er dus rustig. Daardoor is het ook een ideale plek voor ouders met kinderen; zij kunnen hier heerlijk in het zand spelen en veilig rond spetteren in het ondiepe water.

Watersporten en tempels

Het rustige water en het koraalrif maken van Sanur ook een fantastische plaats om te snorkelen en duiken. Ook is het mogelijk een boottocht te maken op het water en te genieten van de zee en de kustlijn, aan te leggen op een echt ‘bounty eiland zoals Nusa Lembongan waar je onvergetelijke duiktochten kunt maken! Maar ook de natuur op het land is ronduit prachtig. Het weelderig groen van de bossen en rijstvelden wordt afgewisseld door talloze, mysterieuze tempels, variërend van heel klein tot gigantisch groot. Echte ‘must sees’ zijn bijvoorbeeld de Tanah Lot tempel, Goa Lawah, Besakih, Goa Gajah, en de Pura Taman Ayun.


Daarnaast kun je natuurlijk ook de omgeving verkennen door omliggende steden en dorpen te bezoeken. Kuta, Nusa Dua en Denpasar liggen bijvoorbeeld niet al te ver weg. Elke stad heeft veel te bieden op cultureel en historische gebied, maar je kunt uiteraard ook gewoon lekker shoppen of uitgaan. Vanuit Sanur is het heel eenvoudig om een auto met chauffeur te regelen, ze vragen niet veel geld en kunnen je meestal ook precies vertellen welke plekjes je niet mag missen en welke excursies erg leuk zijn.

Sanur

Sanur zelf heeft daarnaast ook veel te bieden. De Pura Desa is de tempel van het dorp. Hij stamt uit begin vorige eeuw  en is bekend om de geesteskracht van de priesters. In de hoofdstraat Jalan Danau Tamblingan zijn leuke modewinkels en zaakjes die handgemaakte producten verkopen en in één van de talrijke restaurants of eethuisjes kun je genieten van heerlijke Balinese gerechten. Daarna duik je het bruisende en gezellige nachtleven van Sanur in waar je zowel toeristen als inwoners van Sanur en omgeving tegenkomt, waardoor het authentieke karakter van Sanur weer echt tot uiting komt!

Ligging Sanur

Sanur ligt aan de zuidoost kant van Bali en op nog geen 20 kilometer van het vliegveld van Denpasar, wat een groot voordeel is. De kust van Sanur omvat een langgerekt, 5 kilometer lang, wit zandstrand en is omgeven door weelderig bosgebied.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven