Vrijwilligerswerk Bali

vrijwilligerswerk_bali.jpg

Wil je wat van de wereld zien en ook iets terugdoen voor de maatschappij? Dan is een combinatie van vrijwilligerswerk en vakantie voor jou ideaal. Door te werken met en voor de lokale bevolking kun je echt iets voor deze mensen betekenen en tegelijkertijd leer je het land kennen van binnenuit, niet als toerist. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk Bali. Bali is een exotisch paradijs met zeer vriendelijke inwoners en een rijke cultuur en historie, een heel speciale plek om een werkvakantie door te brengen!

Vrijwilligerswerk Bali; de mogelijkheden

Op Bali zijn er een aantal projecten waarvoor je een vrijwilligersvakantie kunt boeken; in het onderwijs, de bouw, milieuprojecten, schilpadprojecten en in de medische wereld.

Onderwijs

Vind je het leuk om met kinderen te werken? Je kunt werken in het onderwijs door Engelse les en rekenles te geven. Je geeft dan les aan kleine kinderen van vier tot zeven en wat grotere kinderen van zeven tot veertien jaar oud. Natuurlijk werk je samen met de lokale docenten en hoef je niet in een keer compleet zelfstandig te werken. Samen stel je leerplannen op en organiseer je sport- en ander activiteiten op de school . Daarnaast heb je, net als leerkrachten in Nederland ook een pedagogische taak; de kinderen worden omgangsvormen bijgebracht en respect voor de natuur en hun omgeving.


Constructieproject

Bij de constructieprojecten kun je (vaak letterlijk!) je steentje bijdragen door mee te weren aan het onderhoud en renovatie van gebouwen en scholen

Medical Health Care

Bij een Medical Health Care project bezoek je, samen met medische professionals, verschillende scholen in de omgeving en hebt een ondersteunende rol bij de voorlichting aan schoolkinderen over hygiëne.

Milieuproject

Dit lijkt een beetje op het Medical Health Care project, maar bij dit project licht je de kinderen voor over het milieu.

Schildpaddenproject

Dit project is fantastisch voor natuurliefhebbers. Je helpt mee het onderzoek van de schildpaddenpopulatie op Nusa Penida door het verzamelen van belangrijke gegevens. Je werk bestaat dan bijvoorbeeld uit eieren rapen, het monitoren van de nesten of de schildpadden veilig naar de zee begeleiden.

Vrijwilligerswerk Bali; praktische informatie

Er zijn programma’s beschikbaar voor vrijwilligerswerk Bali van 2 tot en met 8 weken en meestal begin je met een oriëntatieweek om de acclimatiseren en wat te leren over de Balinese cultuur. Je verblijft in een vrijwilligershuis en komt zo in contact met andere vrijwilligers. Maaltijden zijn inbegrepen. Je kunt meedoen aan een programma als je 18 jaar of ouder bent, of, als je 16 of 17 bent, met een toestemmingsbrief van je ouders. Daarnaast moet je redelijk goed Engels spreken, enthousiast zijn en een flexibele instelling hebben. Nederlandse deelnemers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen, kom je uit België dan heet dat een Bewijs van Goed Gedrag en Zeden.

Wil je graag een vrijwilligersvakantie boeken, kijk dan eens op internet. Er zijn verschillende aanbieders die complete pakketten bieden.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven