Vliegtickets bali

vliegticketEen vakantie op Bali is iets waar je waarschijnlijk nog jarenlang van kunt nagenieten. Het Indonesische eiland heeft een prachtige, weelderige natuur met prachtige stranden, mysterieuze tempels en intens groene rijstvelden. Qua accommodatie heb je enorm veel keuze en je kunt je vakantie dan ook zo luxe maken als je zelf wenst, of juist een rustiger oord opzoeken te midden van de lokale bewoners. Daarbij komt natuurlijk de befaamde Balinese keuken (om je vingers dagelijks bij af te likken!), kortom een vakantie om in alle opzichten intens te genieten en nieuwe indrukken op te doen! Natuurlijk moet je er wel even een vliegreisje voor over hebben. Daarom gaan we hier wat verder in op vliegtickets Bali, de reis etc.

Tickets naar Bali

Als je vliegtickets Bali gaat zoeken, kom je er al snel achter dat je de keuze hebt uit losse tickets bij een aantal vliegmaatschappijen (o.a. Air China, Cathay Pacific, KLM, Malaysia Airlines en Singapore Airlines), of tickets die horen bij een all-in of last minute reis. Wat voor jou


het voordeligst en handigste is, hangt een beetje af van de periode waarin je reist en hoe lang je op Bali wilt blijven. Maar over het algemeen kun je wel stellen dat een all-in aanbieding veelal de voordeligste optie is.

Hoelang vliegen?

De internationale luchthaven van Bali heet Ngurah Rai International Airport en is in Denpasar. Een rechtstreekse vlucht naar Denpasar zou ongeveer 12 uur duren, maar rechtstreekse vluchten zijn er (nog) niet. De meeste vluchten maken dan ook één of twee  tussenstops. Hierdoor komt de totale vluchtduur op ongeveer 15 uur.

Voor je vliegreis nodig; Paspoort en visum

Om Indonesië te mogen bezoeken dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na de geplande terugreis nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast heb je ook een visum nodig; deze kun je bij aankomst op het vliegveld aanschaffen en heet daarom Visum on Arrival. Het VOA moet contant betaald worden en kost  25 USD of 20 Euro en is tot 30 dagen geldig.  Het kan nog wel één keer verlengd worden voor een periode van maximaal 30 dagen, je kunt daarvoor terecht bij de lokale immigratiekantoren. Wil je langer dan 60 dagen blijven, dan moet je van te voren een visum aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag.

Beste reistijd en hoogseizoen

Van mei tot en met september is het droge seizoen in Bali. Maar dan is het ook het hoogseizoen en is alles drukker en duurder. Als je slim bent en je hebt de mogelijkheid daartoe, kies je daarom voor de maanden mei, juni, september of oktober (kan nog net). Het is dan net wat minder druk en je hebt dan eerder de kans op voordelige all-in of last minute aanbiedingen. Overigens is het ook tijdens de wintermaanden heerlijk om op Bali aan de Hollandse kou te ontsnappen. Op Bali gaat het kwik dan niet hoger dan 30 graden en er valt af en toe een bui; eigenlijk helemaal niet zo slecht dus!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven