Klimaat

Klimaat Bali

Het eiland Bali is een Indonesische provincie. Jaarlijks trekt dit droomeiland reislustigen aan van over de hele wereld. Door zijn aangename tropische klimaat en indrukwekkende natuur is het er op Bali elke maand aangenaam vertoeven.

Tropisch klimaat

Net zoals vele andere landen in Zuid-Oost Azië is het klimaat Bali vooral een tropisch regenwoud klimaat. Dit betekent dat er twee seizoenen zijn. Het regenseizoen en het droge seizoen. De luchtvochtigheid van oktober tot april is hoger en er kan elke dag een bui vallen. Vanaf april tot september komt het droge seizoen aan. De kans op (zeer) warm weer is er elke dag (30-31 graden maximum, 23-20 graden minimum) hoewel het klimaat Bali wel temperatuurverschillen vertoont. Aan de noordkust is het gemiddeld 5 graden kouder dan de zuidkust. Het binnenland kent grote hoogtes waar het ook minder warm is. De gemiddelde watertemperatuur is ronduit zalig: 28 graden, daar blijft u niet voor op het droge!


Extra klimaatinfo

Het klimaat Bali kent helemaal geen Europese winters. Met de winterzon in Bali, ligt u lekker op de witte,warme stranden met blauwe zee. Ideale plek om te overwinteren! Tijdens het regenseizoen hebt u kans op langdurige neerslag. Maar dit komt als een aangename verfrissing over. De regenbuien zijn fel, maar snel opgeklaard en vallen meestal tegen de avond of ‘s nachts! Dit klimaat Bali is de voedingsbodem voor de schitterde vegetatie.De grote, in lagen aangelegde rijstvelden, koffie-,thee en fruitplantages tieren er weelderig en die moet u absoluut gezien hebben! De zon kan venijnig zijn: elke dag is er zon met een uv index van 8-10+. U kunt u dus best goed beschermen met een hoge zonnecrème factor, een zonnebril en hoofddeksel. De zon kan stekend zijn tussen 10 uur ‘s morgens en 4 uur in de namiddag.

Omgeving/Klimaat
Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven