Ontdek Lombok

Ontdek Lombok

Ontdek Lombok

Geen Bali, maar zeker het noemen waard op deze website; Lombok. Het ten oosten van Bali gelegen Lombok (25 minuten vliegen of 2 uur met de speedboot) is een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar de onbedorven schoonheid van het oude Bali. Velen omschrijven Lombok als ‘Bali twintig jaar terug’, maar gezien de unieke landschappen en culturen is dat geen passende betiteling.

Met een oppervlakte van circa 5300 km2 is Lombok wat kleiner dan Bali. De belangrijkste toeristische gebieden zijn Senggigi aan de westkust, de Gili-eilanden voor de noordwestkust en Kuta aan de zuidkust.
De maagdelijke zandstranden van Lombok worden aan de ene kant omzoomd door een heldere zee en aan de andere kant door palmbomen. Vooral het westen is weelderig begroeid. De kustlijn is hier een aaneenschakeling van prachtige baaien; vlakbij lonken de aangename Gili-eilanden. De zuidkust is nog indrukwekkender, met verlaten stranden, kliffen en baaien. De oceaan hier behoort tot een van de beste surflocaties van Indonesië. Grote delen van het eiland zijn dicht bebost en de vele watervallen, rivieren, heuvels en bergen bieden talloze mogelijkheden voor verkenningstochten. Het noorden wordt gedomineerd door een bergketen met 13 toppen, met als hoogtepunt de prachtige vulkaan Gunung Rinjani. In het zuiden is de landbouw de belangrijkste economische pijler. Veel velden worden nog altijd bewerkt met behulp van waterbuffels en antieke werktuigen.


Voor cultuurliefhebbers zijn er de lokale Sasak en hun oude tradities, die vrijwel niet aangetast zijn door invloeden van buitenaf. De Sasak wonen nog altijd in traditionele dorpen en leven van de landbouw, de visserij en de kunstnijverheid. Kleurrijke ceremonies en traditionele dansen en muziek maken van oudsher deel uit van het alledaagse leven. Het aardewerk van Lombok is beroemd en wordt over de hele wereld verkocht. Oude ambachten als weven, rietdekken en houtbewerking gaan nog altijd van generatie op generatie over.

Lombok is niet zo opgepoetst als Bali, maar biedt wel de ambiance van een tropisch eiland die velen verwachten op Bali te vinden!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven