Backpacken Bali

backpacken_bali.jpg

Bali is een prachtig eiland om te ontdekken door gewoon met een rugzak om rond te trekken. De natuur is schitterend, overal kom je fraaie historische bezienswaardigheden en tempels tegen en (heel belangrijk!) de bevolking is ontzettend behulpzaam en gastvrij. Het Indonesische eiland beschikt over gevarieerde landschappen die je steeds weer zullen verrassen; exotische witte en zwarte stranden waar zonaanbidders, surfliefhebbers en duikers een onvergetelijke tijd kunnen beleven. Vooral Kuta, ook wel het ‘backpackers paradijs’ genoemd, is ronduit fantastisch. Het is hét backpackers centrum van Bali met een gezellig centrum met veel winkels, restaurants, leuke kroegen en bars. Je vindt er beroemdste surfstrand van Bali, een bruisend uitgaansleven en de kamers in centrum zijn goedkoop. Kortom, een  must als je gaat backpacken Bali. Maar ook de rest van Bali is een onvergetelijke ervaring om te ontdekken; verken het eiland en ontdek diep groene rijstterrassen, imposante rotsformaties, kliffen en vulkanen, tropische regenwouden en mysterieuze tempels die soms bewaakt worden door apen!


Backpacken Bali; waar overnachten?

In Indonesië, en dus ook op Bali, is goedkoop overnachten geen enkel probleem. Overal zijn hotels, hostels, guesthouses en losmen. In de grote, populaire badplaatsen is het slim om een kamer in een hotel van te voren te reserveren, maar verder kun je overal op het eiland eigenlijk wel ter plekke een kamer krijgen.  Guesthouses, op Bali losmen genoemd, zijn een ideale manier om tijdens het backpacken Bali te overnachten. Het zijn meestal kamers die grenzen aan een soort binnenplaats. Het is bijna onmogelijk om deze gelegenheden vooraf te reserveren. Sommige reisgidsen over Bali hebben wel adreslijsten opgenomen met losmen op het eiland, zodat je wel een beetje kunt uitstippelen waar je heen gaat.

Heb je maar een klein budget en wil je steeds een zo goedkoop mogelijke slaapplaats, vermijd dan de populaire, luxe badplaatsen. Deze zijn erg aantrekkelijk, maar ook prijzig. Seminyak is zo’n voorbeeld; luxe restaurants, resorts en uitgaansgelegenheden trekken toeristen met een dikke portemonnee, een goedkope kamer is daar dus bijna niet te vinden. Sanur is wel populair, maar heeft ook meer ‘budgetgelegenheden’ en dus ook wel een paar redelijk goedkope guesthouses. Ubud is een erg leuke stad en bovendien kun  je er goedkoop verblijven; er zijn veel goede kamers te vinden.  

Meestal kun  je gewoon ter plekke een kamer zoeken en regelen en soms kun je ook vooraf reserveren. Over de prijs kun je in een hotel niet onderhandelen maar bij een guesthouse of losmen wel, je kunt de prijs vaak nog flink naar beneden krijgen. Stem dus niet gelijk in met de vraagprijs en bekijk ook altijd de kamer voordat je akkoord gaat. 

 

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven