Ubud

Ubud

Ubud ligt in het midden van het groene hart van Bali en staat bekend als cultureel centrum. Er is dan ook van alles te beleven op cultureel gebied; musea, kunstgalerieën, een bruisende kunstscene en talloze tempels. Maar je kunt je hier ook weer in contact komen met je innerlijke zelf door je heerlijk te laten verwennen met een beroemde Balinese massage en te ontspannen in de yogacentra en spa’s.

Wat is er in de stad zelf te beleven?

Shopaholics moeten echt naar de Jalan Raya Ubud; in de hoofdstraat zijn talloze kleine winkeltjes en galerieën. Maar je vindt er ook restaurants, hotels en het schitterende Puri Saren Agung paleis waar je een optreden van een traditionele Balinese dansgroep bij kunt wonen. Ook in de Pura Dalem Agung Padantegal tempel zijn er dansopvoeringen. De vuurdans, waarbij de mannelijke dansers een kring rond een beeld vormen, met klanken en gebaren een verhaal vertellen en vervolgens een vuur stoken dat de grote fakir moet doven met zijn indrukwekkende dans, is een onvergetelijke ervaring om gezien te hebben. Een andere ‘must see’ is het Puri Lukisan; een uit 3 gebouwen bestaand paleisachtig museum vol met moderne en traditionele Balinese kunst.


Omgeving

Maar ook in de omgeving van Ubud kom je ogen tekort! In heilige Apengrot, een oud hindoestaans tempelcomplex, woont een kolonie makaak-apen. Er zijn diverse prachtige tempels zoals de Gunung Kawi, een tempel uit de 11e eeuw en Goa Gajah, de Olifantsgrot, ligt op de weg van Ubud naar Teges. De grot werd pas in 1923 ontdekt omdat een dikke laag van vulkanische modder en as de ingang bedekte. De grot is waarschijnlijk van rond de elfde eeuw en de ingang ziet eruit als een soort monsterlijke olifant. Binnenin de grot kom je via een gang van twaalf meter bij een T-splitsing, aan de rechterkant zie je drie prachtige beelden van manifestaties van de god Shiva en aan de linkerkant het beeld van de olifantengod Ganesh.

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven