Seminyak Bali

seminyak_bali.jpg

Seminyak is een badplaats aan de zuidwestkust van Bali, net ten noorden van de befaamde badplaatsen Kuta en Legian, en 10 kilometer ten  zuiden van Denpasar. Seminyak was 2 decennia gelegen nog een onbekend dorpje en is dus nog wat minder bekend. Daarom kun je er genieten van rust, een lekker ontspannen sfeertje en adembenemend mooie zonsondergangen, terwijl het door de centrale ligging toch een betere uitvalsbasis is om Bali te verkennen dan Kuta!

Knus maar wel met alle gemakken en voorzieningen

Zoals gezegd, is Seminyak nog groeiend en veel minder bekend en druk dan bijvoorbeeld Kuta. Toch beschik je hier over alle voorzieningen die je je maar wensen kunt; een fantastische kustlijn, heerlijke hotels, een knus centrum met vele winkels en restaurants die verschillende keukens bieden. Daarnaast is er ook een bruisend uitgaansleven. Megadiscotheken vind je hier niet, maar wel diverse cafés, clubs en bars; disco, karaoke, live muziek etc.


Activiteiten en bezienswaardigheden

Bali is een vulkaaneiland en dat kun je hier goed zien; stranden zijn hier donker gekleurd! Het strand en de zee vormen natuurlijk een grote bron van vermaak. Een dagje luieren aan strand, duiken of surfen; het kan allemaal. De plaats zelf en de omgeving hebben trouwens ook veel te bieden. Laat je verwennen in één van de massagesalons, duik een galerie in of laat het adrenaline door je bloed gieren en ga een keertje bungeejumpen! Ook paardrijden en golf behoren tot de mogelijkheden. Bijna alles in het dorp is op loopafstand, dus dat maakt het makkelijk de omgeving te verkennen. Wil je verder weg, dan pak je gewoon een taxi. Let er in dat geval wel op dat de chauffeur de meter aan zet of onderhandel van te voren over de prijs. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je in de omgeving kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de zeetempel Pura Petitenget, de beroemde Tanah Lot tempel of het kleurrijke Bali Bird Park.

Kortom, Seminyak is wat kleinschaliger en rustiger dan de bekende populaire badplaatsen, maar heeft hetzelfde of juist meer te bieden!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven