Kuta

Kuta

Het voormalig vissersdorpje is de bakermat van het toerisme op Bali. In 1936 was er een Amerikaans echtpaar dat hun droom waarmaakte en een succesvol hotel begon. Sindsdien is, met pieken en dalen, het toerisme op Bali een feit. Tegenwoordig is Kuta één van de belangrijkste badplaatsen en toeristische bestemmingen in Indonesië. Kuta is dan ook een prachtige plaats met vele mogelijkheden!

Prachtige ligging

Kuta heeft een prachtige ligging; op het zuidelijke puntje van Bali, net aan het begint van het stuk land dat de verbinding vormt tussen Bali en het schiereiland Nusa Dua. Kuta zelf licht te midden van een schitterende natuur en omvat alles waar je voor je vakantie over wilt beschikken: luxe hotels, cultuur, een bruisend nachtleven, witte stranden en zeer veel watersportmogelijkheden. Winkelaars kunnen ook hun hart ophalen in Kuta; op het Kutaplein is een gigantisch winkelcentrum waar zich o.a het Matahari warenhuis bevindt en overal in de stad zijn kleine toeristische winkeltjes waar je fantastische cadeautjes voor thuis kunt kopen zoals handgemaakte producten, houtsnijwerk en zilver. Daarnaast is Kuta een waar paradijs voor surfers. Zo is er Kuta Reef, een ideale plek voor surfers van alle niveaus en Ula Watu, dat iets meer naar het zuiden ligt en met de pittige wind en hoge golven dé spot voor doorgwinterde surfers.


Maar ook de omgeving van Kuta is erg mooi en biedt veel mogelijkheden voor onvergetelijke excursies. Er is veel bos en groen zoals bijvoorbeeld het Sangeh apenbos waar je apen kunt spotten en de Pura Bukit Sari tempel kunt bezoeken. De kleine 17e eeuwse tempel ligt midden in de jungle en is volledig door de apen overgenomen. En niet ver van Kuta ligt de Tanah Lot. De belangrijkste zeetempel van Bali. Tanah Lot is imposant gelegen op een rots voor de kust, het is een stenen tempel omringd door een diepblauwe zee en is vooral in de namiddag erg mooi om te zien!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven