Excursies Bali

excursies_bali.jpg

Bali heeft ontzettend veel te bieden; je hotel en de kustlijn, de overheerlijke Balinese keuken, de uitbundige natuur, de rijke cultuur en historie, de vele tempels, rijstvelden, bruisende steden en pittoreske dorpjes. Bali is een eiland om verliefd op te worden!

Bezienswaardigheden en excursies Bali

Er zijn zoveel prachtige plaatsen om te zien en activiteiten om te doen dat je je echt  geen dag hoeft te vervelen. Excursies Bali zijn er in overvloed, zo kun je een dagje sportief gaan raften op de rivier, met een gids de jungle intrekken, naar het olifantenpark een ritje op de rug van een olifant maken, een stedentrip maken, een van de vele tempels bezoeken, op jeepsafari en nog veel meer. Je kunt bij het uitzoeken van leuke excursies je beperken tot wat je reisorganisatie te bieden heeft, maar wij raden je aan ook eens op internet rond te kijken; er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden!


Wat dacht je bijvoorbeeld van een excursie naar de indrukwekkende zeetempel Tanah Lot? De tempel ligt op een rots vlak bij de kust. Tanah betekent aarde en lot betekent zee, naar verluidt heeft de beroemde Brahman priester Danghyang Nirarta in de 16e eeuw een keer overnacht op deze unieke plek en daarom heeft men besloten daar toen een tempel te bouwen. Nu is het één van de 6 belangrijkste tempels van Bali en is opgedragen aan de god van de zee. Deze excursie wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Alas Kedaton, een 7 hectare groot bos met daarin een tempel die bewaakt wordt door apen!

Tijdens een  gecombineerde excursie in de omgeving van Besakih bezoek je meerdere bezienswaardigheden, zoals het Kerta Gosa, een 17e-eeuwse gerechtsbouw in Klungkung. Maar ook de heilige vleermuistempel de Goah Lawah uit de 11e eeuw en het authentieke dorp Tenganan, bekend om de ikat weefsels, en, op de hellingen van de Gunung Agung gelegen, de Balinese moedertempel de Pura Besakih, gebouwd in de 10e eeuw.

Excursies Bali; jeepsafari

Liever een beetje moderner? Misschien is een jeepsafari dan precies wat je zoekt. Ook dan zijn er weer verschillende mogelijkheden. Meestal wordt je bij je hotel opgehaald en wordt je met een Land Rover of andere 4w-drive auto met chauffeur rondgereden op Bali en bezoek je een aantal mooie plekken, bijvoorbeeld een Balinese boerderij, een stuk jungle, een tempel en rijdend door het landschap zie je rijstvelden, gigantische bamboevelden en een prachtige natuur.

Natuurlijk is dit slechts een greep uit het aanbod aan excursies Bali en daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor meerdaagse excursies. Zoals gezegd; kijk goed rond op internet en stel zo zelf een pakketje van jouw favoriete excursies Bali samen!

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven