Visum Bali

visum_bali.jpg

Bij elke reis naar het buitenland is het belangrijk om te informeren aan welke eisen je moet voldoen voor wat betreft het paspoort en of je een  visum aan moet vragen. Dat laatste moet is sommige gevallen al in Nederland gebeuren, maar vaak kan het ook in het land van bestemming op het vliegveld.

Visum Bali; het paspoort

Om Indonesië binnen te komen hoef je van te voren geen visum aan te vragen, maar heb je wel in alle gevallen een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij terugkeer. In het vliegtuig krijg je een inreisformulier dat je, tot je weer  vertrekt, in je paspoort moet laten zitten. Toeristen kunnen maximaal twee maanden in het land verblijven, maar bij aankomst op het vliegveld moet je een visum aanschaffen dat slechts 30 dagen geldig is. De kosten van dat ‘visum on arrival’ bedragen $ 35,-, maar je kunt ook het equivalent in Euro’s betalen. Wil je langer dan die 30 dagen blijven, dan kun je later nog een verlenging aanvragen voor een aanvullende 30 dagen.


Wil je langer dan 60 dagen in  Indonesië blijven, dan moet er een visum aangevraagd worden bij de Indonesische Ambassade in Den Haag (of in het land waar je woont). Meer informatie daarover kun je vinden je op de website van de Indonesische Ambassade.

Visum Bali; hoe gaat het in zijn werk

In het vliegtuig krijg je twee formulieren, die je in het vliegtuig al in kan vullen. Het ene formulier is een declaratieformulier voor de douane (je vult in of je iets aan te geven hebt) en het tweede formulier is het bovengenoemde inreisformulier, de arrival card met de daar aangehechte departure card. Dit formulier moet je goed bewaren in je paspoort, want je hebt het nodig als je weer vertrekt uit Indonesië.  

Op Bali land je op Ngurah Rai International Airport in Denpasar. Bij de balie ‘Visa on Arrival’ ga je in de rij staan. Je overhandigt daar je paspoort, vliegtickets en arrival card en moet de kosten voor het visum betalen. Je ontvangt dan een betaalbewijs. Vervolgens ga je met je paspoort, arrival card en betaalbewijs naar de paspoortcontrole waar je het betaalbewijs en je paspoort overhandigt. De douane beambte zet dan een sticker en stempel in je paspoort, en klaar. De vakantie kan beginnen!

 

Alle rechten voorbehouden © InfoBali.nl - Privacy - Links - Contact
Naar Boven